Ajakfeltöltés

Ajkainkkal nagyon kevesen vagyunk elégedettek, hiszen ez az érzékiség elsődleges kifejező eszköze. Ajkainkkal mondjuk ki a szavakat, és ajkainkkal csücsörítünk vagy húzzuk el ahhoz mérten, hogy mit akarunk vele hangsúlyozni vagy érzékeltetni. Amennyiben a száj szépsége eléri azt a színvonalat, amit megfelelőnek találunk, akkor úgy érezzük sokkal szívesebben figyel ránk a másik fél. Éppen ezért elég kevés nő érzi úgy, hogy ajkai tökéletesen teltek és szimmetrikusak. Ezért örvend olyan nagy népszerűségnek az ajakfeltöltés, mint szépészeti beavatkozás, hiszen ennek segítségével elérhető közelségbe kerül az érzéki száj. A szájnak nem csak esztétika és érzéki szerepe van, manapság egyre többeknek nyilvánvaló, hogy a szemhez hasonlóan sok mindent elárul az emberről, hangulatot, érzéseket, örömöt, bánatot. Amennyiben egy száj jobban ki van hangsúlyozva, úgy sokkal határozottabb ezeknek az érzéseknek a közvetítése, ehhez segít hozzá az ajakfeltöltés.

Van aki veleszületetten keskeny ajkakkal rendelkezik, vannak akiknek az öregedés hatására vékonyodik el a felső ajka ahogy a kötőszövetek öregednek. Ez kellemetlen is lehet, hiszen ezáltal rosszul ítélhetnek meg embertársaink, mivel a keskeny felső ajak szigorú benyomást tesz rájuk. Ennek eredményeképpen nagyon sokan választják az ajakfeltöltés módját, mint kezelést. A plasztikai sebésznek nem az a feladata, hogy a lehető legszélesebb és vastagabb ajkakat varázsolja elő, hanem sokkal inkább annak megtervezése és kivitelezése, hogy karakterünkhöz leginkább idomuló esztétikus ajkakat hozza létre.

Az ajakfeltöltés injekciós kezelés útján történik, mely nem csak a teltséget fokozza, hanem az ajkak formálására is lehetőséget ad. A tűt az ajakpír alá vezetik be és befecskendezik a töltőanyagot. Attól függően változik az ajak formája, hogy a tűt az ajkak mely részén vezetik be. Az ajakfeltöltés során alkalmazott töltőanyagok is lehetnek többfélék. Van olyan töltőanyag, mely ideiglenes megoldást nyújt, ezek olyan anyagok, melyek bizonyos mértékben szervezetünkben is megtalálhatók, mint például a kollagén, így ezek egy idő után felszívódnak, így az ajakfeltöltés félévenként ismétlésre szorul. A saját zsírral történő vastagítás is igen gyakori. Ebben az esetben a test egyéb területeiről végeznek zsírleszívást és ez kerül befecskendezésre. A végleges készítmények közül egyedül a szilikonolaj volt sokáig, mely injekcióval volt beadható. Az utóbbi években azonban egyéb szintetikus anyagok is elterjedtek, például a polyacrylamid, mely esetben a szövődmények veszélye sokkal alacsonyabb a szilikonolajnál.

Az ajakfeltöltés folyamata nem tart tovább fél óránál, de az utána következő napokban az ajkak duzzadtabbak lehetnek és enyhe gyulladásra kell számítani. A gyulladás és az enyhe eldeformálódás öt nap alatt elmúlik. A gyógyulást elősegíti a jeges borogatás. Az ajakfeltöltés utáni pár napban mindenképpen érdemes kímélni az ajkakat, hanyagoljuk a rágógumit, ne beszéljük és nevessünk túl sokat. Ez idő alatt jobb elkerülni a szoláriumot, a napozást, mellőzzük a sminktetoválást, és pár napig ne használjunk színes kozmetikumot.

Az ajakfeltöltés alkalmával a ráncok is kisimulhatnak bizonyos mértékben. Ne számítsunk arra, hogy egy alkalom után elérjük a kívánt eredményt, hiszen a befecskendezett anyag egy pár nap alatt lejjebb megy, a duzzanat elmúlik, akkor láthatjuk csak az eredményt. Amint a száj érzékenysége elmúlt, lehet a következő beavatkozást végezni. Előfordul, hogy három ajakfeltöltés után érjük csak el a kívánt eredményt. Azok a hölgyek, akik nem biztosak benne, hogy szeretnék a változtatást, főként felszívódó, ideiglenes ajakfeltöltés javasolt, így kipróbálhatják a változást, ami ebben az esetben nem végleges, később még mindig dönthetnek másképp.

Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.