Dermaroller

A dermaroller egy-két centiméteres henger, melynek felületét közel kétszáz darab hajszálvékony tű borítja. Hatékony megoldást nyújthat hegek, ráncok, cellulit, tág pórusok, terhességi csíkok eltüntetésére, és mindezt mellékhatások nélkül. Az apró tűszúrások hatására biológiai aktivátorok termelődnek, mely által a bőr megfiatalodik, regenerálódik, továbbá a kollagén termelődés akár négyszeresére felfokozódik a dermaroller által.

A kollagén az az anyag, mely felelős bőrünk rugalmasságáért, és ez az az anyag, mely az évek múlásával már nem elég hatékony a vízmegkötés funkciójával, ezért kezd el a bőr öregedni. A dermaroller által kivételesen felfokozódott kollagén termelés beindítja a bőr fiatalodását, a ráncok eltűnését és a bőrhibák regenerálódását. Pár hónap alatt, a dermaroller kezelés hatására, képes az a kollagén háló visszaépülni a bőrbe, mely egy fiatal bőrre jellemző.

A kezelés során bőrpirosság lép fel, mely pár napon belül megszűnik. Már az első kezelés után jelentős javulás várható, de később látható igazán a regenerálódás. Két kezelés között mindenképpen el kell telnie optimális esetben tíz hétnek, de egy hónapnál hamarabb nem javasolt a dermaroller használata. Nem javasolt ez a típusú kezelés herpesz vagy gyulladt bőr esetén, a gyulladást először antibiotikummal vagy retinoid kezeléssel kell gyógyítani, és csak azután végezhető el a dermaroller kúra.

A dermaroller pár éve létezik egy német plasztikai sebésznek köszönhetően. A kezelés a következőképpen működik. Először az egész arcot bekenik egy fájdalomcsillapító krémmel, majd azután az egész arcot kezelésbe veszik. A dermaroller hengerét, vagyis a tűs hengert tizenötször végiggörgetik a bőrfelületen, gondosan kikerülve a letakart szemeket.

Az eljárás időtartama előkészülettel együtt hozzávetőlegesen egy óra. A fájdalomcsillapító krémnek köszönhetően csak minimális kellemetlenséggel jár a dermaroller kezelés és nincs semmilyen kockázata. A bőr folyamatos javulása érdekében a felfokozott kollagén termelést érdemes fenntartani, legegyszerűbben rendszeres dermaroller kezeléssel érhető el, mely három havonta optimális.

Ma már lehet beszerezni dermaroller hengert otthoni használatra is, ami kicsit más, mint az esztétikai klinikákon használt készülékek, hiszen nem jár minden veszély nélkül egyedül végeznünk a műveletet.

Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.