Wellness szálloda

A mai stresszes életünkből nem is létezik üdítőbb kikapcsolódás mint egy hétvége eltöltése egy wellness szállodában. Egy wellness hétvége kivitelezése, hála a wellness iránti nagy érdeklődésnek, igen egyszerűen megtervezhető. Számos oldalon találkozunk olyan kereső funkciókat, melyeket saját igényeinkre szabottan beállíthatunk, hogy a megfelelő szállodák közül válogathassunk.

Minden ember számára, elérhetőek ezek a relaxáló wellness hétvégék. Természetesen a határ a csillagos ég. Kis hazánkban az elmúlt tíz évben gomba módjára nőttek ki különböző wellness hotelek és wellness szállodák melyek kifejezetten a wellness életmód jegyében jöttek létre. Ugyanakkor óriási fejlődésnek indultak a régi hotelek is, ami a wellness szolgáltatásokat illeti.

Segítséget szeretnék nyújtani azon embereknek, akik nem tudják, hogy egy ilyen wellness hétvége miből is áll, illetve, hogy mely szálloda tud ilyen szolgáltatásokat nyújtani.
Ahhoz, hogy egy szálloda vagy hotel „wellness” besorolást kapjon, bizonyos feltételeknek teljesülniük kell. Mindenképp rendelkeznie kell fürdőkkel, ami lehet gyógyfürdő vagy akár élményfürdő is. A szaunák úgy szintén elengedhetetlenek melyek közül rengeteg válfaja ismert már Magyarországon. Lehet a hagyományos finn szauna, vagy infraszauna, gőz- illetve törökfürdő, és bioszauna is. Testünk felfrissítésére és szépségünk ápolására egyéb wellness szolgáltatásokat kell, hogy nyújtsanak, ilyenek a különböző arc- és testpakolások, melyek lehetnek algás, iszapos, csokoládés, vagy vitaminosak. Masszázsok során is bőrünkbe vitaminokat juttatnak be, melyek széppé, és erőssé teszik azt. Ezen kívül különböző kozmetikai, infra és ultrahangos kezeléseket kell, hogy nyújtsanak a wellness szállodák. Egy ilyen testet és lelket felfrissítő kezelés sorozat után lehetőségünk nyílik, hogy bőrápolási, és életviteli tanácsokat kérjünk az ott dolgozóktól.

Miután testünket teljesen ellazítottuk, élvezhetjük a gasztronómia gyönyöreit is. Egy wellness szálloda igen felkészült ugyancsak az ételek terén. Minden igényt kielégítőnek kell lennie, így tartalmaznia kell egy étlapnak reform és bio ételeket egyaránt, illetve a vegetáriánusok számára elkészítendő fogásokat is.

Mivel a wellness szállodák túlnyomó többsége vidéken található, így a sportolási lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Mindenki megtalálja a maga számára leginkább élvezetes tevékenységet. Egy rendesen kiépített és felszerelt wellness szálloda edzőteremmel rendelkezik, melyben kardio és izomerősítő gépek egyaránt megtalálhatóak. Tenisz- és squashpálya, illetve lovaglási lehetőségünk is minden bizonnyal van, ha vidéki wellness szállodát választunk.

Említésre került, hogy mindenki számára elérhető már eme pihentető hétvége, így egy olyan wellness szállodát említenék meg, melyet mindenki megtud látogatni, s élvezheti kényeztető szolgáltatásait.

Ez pedig a Hotel Karos Spa. A gyógyvízéről méltán népszerű Zalakaroson található eme négy csillagos hotel. A szobák klimatizáltak, az ágyak összenyithatóak, kétágyasak, pótágyazhatóak, és a mozgássérülteknek illetve az allergiásoknak is megfelelő szobákat tudnak biztosítani.

A wellness szállodák általában alapszolgáltatásokat is nyújtanak vendégeik számára, mely mindenhol más szolgáltatásokat fednek le, így ezek is fontos szempontok lehetnek, amikor szeretnénk kiválasztani szálláshelyünket. Itt Zalakaroson lehetőségünk nyílik élvezni a bel- és kültéri medencék, az élményfürdők, a termálmedencék, a gőzfürdők, és a jégbarlangok kényeztető hatásait.

A legtöbb wellness szálloda közösségi programokat is szervez, melyek lehetnek kapcsolatosak az adott településsel, így betekintést nyerhetünk az adott város történelmébe is. Legyünk figyelmesek, mert általában szezonális árakkal találkozunk, de különféle kedvezményeket is találhatunk, melyek vonatkozhatnak az eltöltött éjszakákra, a szálloda által kínált programokra, és egyéb ajánlatokra.

Csak ösztönözni tudom a kikapcsolódni vágyókat, mivel óriási választék tárulhat elénk, mely a wellness szállodákat illeti, csupán egy kicsit kell utánajárnunk, s végül azon vesszük észre majd magunkat, hogy egy vidéki wellness szálloda fogadótermében állunk.

Néhány további wellness szálloda:

Wellness hotelek

Velence Resort & Spa Hotel

Ramada Balaton

Hotel Carbona

Park Inn Sárvár

 


Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.