Mellfeszesítés

Sok nő életét megkeseríti, hogy nem rendelkezik olyan formás és feszes mellekkel, mint amiről álmodik, ezért a mellfeszesítés állandó téma. Vannak akiknek ez természetes adottságuk, vannak akiknek súlyváltozás folyamán, vagy szülés után változott mellük feszessége. Sok oka lehet annak, ha a mell elveszíti rugalmasságát. A kialakulás több részből tevődik össze. Egyrészt a kötőszövet meglazul, másrészt a mirigyállomány visszafejlődik.

A tévhittel ellentétben a mellizmoknak ebben semmilyen szerepük nincs. A mellizom erősítésével nem teszünk semmit a mellfeszesítés érdekében, nem tudjuk sem késleltetni, sem visszafordítani a mell megereszkedésének folyamatát. A mellizom a mell mögött helyezkedik el. A mellben nincsen izom csak zsírszövet, tehát a mellizom erősítésével még ronthatunk is a helyzeten, mert a mell mérete csökkenni kezd, így a kötőszövetek és a bőr még jobban ellazul.

A mell megereszkedése leggyakrabban a szülés és a szoptatás eredménye, ezért főként ilyenkor kerül jut eszébe a nőknek a mellfeszesítés problémája. Terhesség alatt a bőr erős mechanikus hatásnak van kitéve, olyan mértékű felszíni változásokra van kényszerítve viszonylag rövid idő alatt, ami gyakran nem marad nyom nélkül. Továbbá ott vannak a hormonális hatások is, melyek elvékonyítják a bőrt, így a kettő együttes hatása majdnem mindig meglátszik. Gyakori, hogy szoptatás után a mirigyállomány túlzottan visszafejlődik, ez a másik döntő tényezője a mell megereszkedésének. Mégis a szakemberek úgy tartják, hogy elsősorban a terhesség az oka az elváltozásoknak, a szoptatás csak kis mértékben felelős, ezért ha eszünkbe jutna a szoptatást abbahagyni, ne tegyük, hiszen enélkül is fenn fog állni a mellfeszesítés problémája.

A mellfeszesítés ma már a plasztikai beavatkozáson kívül is számos módon lehetséges, a lehetőségek száma igen magas. Vannak kozmetikai készítmények, melyek igen hatékonyak is lehetnek, továbbá vannak elektrokozmetikai lehetőségek. A mellfeszesítés ezen lehetőségeit csak akkor vehetjük igénybe teljes biztonsággal, ha egészségesek vagyunk, ellenkező esetben mellékhatások léphetnek fel. Az elektrokozmetikai mellfeszesítés korrigálhatja a bőrt, illetve a zsírszövetek lazaságát, ebből következően a két mell méretbeli különbségeit is. A következőkben néhány mellfeszesítés kerül ismertetésre, melynek sorrendje esetleges.

Beatuty Breast System mellformáló készülék vákuum alapján működik. Egy speciális melltartót kell viselnünk a kezelés során, melyhez tölcséreket kell csatlakoztatnunk. Az mellfeszesítés hatékonyságát a hozzá tartozó kozmetikumokkal és fitohormonokkal növeljük, melyek növényi hatóanyagok. A kezelés szigorúan tilos terhesség vagy szoptatás ideje alatt.

Tens mikroprocesszoros ingeráram készülék mikroáramok segítségével serkenti az alapvető regenerálódást, ezáltal visszaállítja a bőr víztartalmát és keringését.

Body Star készülék alapja az öntapadó elektródák, melyeket a mellre helyezve impulzusokat küld a kötőszöveteknek, a mellfeszesítés ezáltal jön létre. A kezelés időtartama 15-30 perc. A test más felületein is alkalmazható.

SPM Vacupress Digital szintén vákuumos kezelést biztosít, mely során aplikátort helyezünk a mellre, majd azt egyénileg beállított nyomással alkalmazzuk. A vákuumos és a normál atmoszférás nyomás váltakozik, mely erősen javítja a bőr kollagén termelődését, ezzel segítve, hogy a bőr visszanyerje eredeti formáját. A kezelést fél órán keresztül végezzük, kúraszerűen akár húsz alkalomra is szükség lehet a mellfeszesítés eléréséhez.

Ultrahangos mélymaszírozó készülék, melynek segítségével a mellfeszesítő készítményeket a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk el. Otthon végezhető, hiszen többféle készülék is van forgalomban, mellyel alkalmazni tudjuk ezt az eljárást. Használata roppant egyszerű, az alkalmazni kívánt krémet vigyük fel a felületre, majd húsz percen keresztül végezzük az ultrahangos mélymasszázst. Az első időkben naponta ismételjük meg annak érdekében, hogy a mellfeszesítés látványos legyen. Amennyiben nem otthon végezhető készülékkel kezeljük a felületet, az még hatékonyabb, hiszen akkor a hatóanyag ultrahanggal történő bevitele után computeres géppel tornáztatják a mellizmokat, mellyel megemelik a melleket.

Léteznek különböző mellmasszázs készülékek, melyek elemről működnek és melltartóba helyezhetőek, továbbá vannak mágneses melltartóbetétek, mely a mágnes bőrrel érintkezve feszesíti a bőrt, a mágnes pár naponta egész nap viselhető.

A mellfeszesítő készülékeken túl, rengeteg kozmetikai készítmény létezik, mely a mellfeszesítés hatékonyságát segíti elő. Léteznek különböző krémek, zselék, balzsamok és többféle növényi hormon. A legközismertebb az algás mellfeszesítés, melyet érdemes kozmetikussal végeztetni. A kozmetikus először eltávolítja a felső, elhalt hámréteget, hogy a hatóanyagok minél beljebb tudjanak hatolni a bőrbe.

Azután feszesítő olajok segítségével átmaszírozza a bőrfelületet, majd ezután jön az algapakolás, melynek a hatóanyagai így már akadálytalanul el tudnak jutni a bőr mélyebb rétegeibe, ezzel biztosítva a mellfeszesítés látványos eredményét. Akármilyen krémet, zselét vagy olajat használunk, mindig nagyon fontos, hogy a felületet megtisztítsuk, és a hatékonyság érdekében átmaszírozzuk. Egy kezelés általában még nem látványos, ezért érdemes a műveletet rendszeresen megismételni. Nagyon fontos, hogy kizárólag a mell területére kifejlesztett készítményeket használjunk mellfeszesítés során, hiszen ezen a területen egész más a bőr állaga, mint például a lábakon. Semmiképpen ne használjunk általános testápolókat. A legjobbak a növényi hormonokat tartalmazó készítmények, melyek természetes úton állítják vissza a bőr kollagén termelését.

Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.