A mellplaszkika áttekintése

mellplasztikaA mellplasztika a plasztikai sebészet egyre sűrűbben igénybevett szakterülete, mely a mell formájának, funkciójának korrekciójával, vagy helyreállításával foglalkozik.

Szintén a mellplasztika területéhez tartozik a mellnagyobbítás, mellkisebbítés, valamint a mellfelvarrás is.

Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás történhet műtéti vagy nem műtéti úton. Sok nő álma a nagy, dús kebel, mint a nőiesség és szépség fizikai megnyilvánulása.

A mellnagyobbítás egy hatalmas iparág, mely számos terméket, módszert, technikát és sebészi eljárást foglal magában.
Mellnagyobbítás mellplasztika révén
A mellplasztika a legnépszerűbb és jól ismert módszere a nagyobb mellek megvalósítására. Az implantátumok tapintása, rugalmassága kiváló eredményt tesz lehetővé a zselés anyagának köszönhetően.

A mellplasztika ilyen jellegű beavatkozását általában a fejletlen, kisméretű, vagy a szoptatástól megereszkedett, megkisebbedett mellek méretének növelése céljából javasolják a plasztikai sebészek.

A műtét előtt a páciensnek lehetősége nyílik választani a mellplasztika során beültetésre kerülő protézisek közül, melynek felszíne lehet sima, textúrált vagy mikro textúrált, a töltetét tekintve pedig szilikon-gél, hidrogél illetve fiziológiás sóoldat. A mellplasztika mellnagyobbító műtéte során egy 3-4 cm-es bemetszésen keresztül történik a protézisnek a mell mirigyállománya vagy a mellizomzat alá való beültetése.
Mellnagyobbítás mellplasztika nélkül
Egyre növekvő számmal bírnak azon készítmények, krémek, testápolók, gyógyszerek, gyógynövényes táplálék kiegészítők, hipnózis, vákuum-berendezések, melyek mind a nagyobb mell sikeres elérésével kecsegtetnek mellplasztika nélkül.

Míg egyes módszerek valóban megalapozott orvosi háttérrel, tapasztalattal bírnak, addig másokra pusztán pénzünket és időnket pocsékoljuk, sőt egyes termékek, eljárások még károsak is lehetnek az egészségre.

Mellfelvarrás

Ez a fajta mellplasztika leginkább a szüléstől, szoptatástól, vagy nagyobb mértékű fogyástól megereszkedett mell korrekciója miatt válhat szükségessé.

A mell korrekciója a megnyúlt és feleslegessé vált bőr eltávolításával, és a mirigyállomány rögzítésével érhető el. A mellplasztika során általában 2-3 helyen ejt bemetszést a plasztikai sebész: a mellbimbó körül, a mellbimbó aljától függőlegesen a mell alá, illetve vízszintesen a mell természetes áthajlásánál, a mell alatti redőkben.

Bár a mellfelvarrás eredménye azonnal látszódik, mégis 3-4 hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy a végleges formája és helyzete kialakuljon a mellplasztika után. Fontos szem előtt tartani, hogy a mellfelvarrás önmagában nem biztos, hogy elégséges igényeink kielégítésére. Ugyanis a mellplasztika után a mellek valóban feszesek lesznek, ám optikailag kisebbnek fognak tűnni.

A nők túlnyomó többsége, akik alávetik magukat a mellplasztika valamelyik eljárásának, pszichológiai és érzelmi, nem pedig fizikai okok miatt teszik. A megereszkedett mellek nem jelentenek egészségügyi kockázatot, és nem is fájdalmasak, vagy problémásak.

Mellkisebbítés

Ez a fajta mellplasztika fontos lehetősége lehet azoknak a nőknek, akiknek valamilyen örökletes tényező, hormonhatás, vagy elhízás következtében az emlőjük zsírszövete illetve mirigyállománya túlságosan megnövekedett.

A növekedés mértékétől függően sokan szenvednek fizikai és érzelmi problémáktól, mely állapoton a mellkisebbítő műtét sokat javíthat. A leggyakoribb probléma, mely a túlságosan nagyméretű mellek révén jelentkezni szokott, a krónikus hátfájás, ebből adódó folyamatos izom és ízületi fájdalom. Olykor nincs más megoldás a problémára, mint a mellplasztika révén végzett mellkisebbítő műtét.

Az ilyen jellegű mellplasztika műtéti menete hasonlít a mellfelvarrás menetéhez, azzal a különbséggel, hogy nemcsak a bőr, hanem a zsír-és mirigyszövet bizonyos százaléka is eltávolításra kerül.

Fontos megjegyezni, hogy a mellplasztika műtétei közül a mellkisebbítő műtét jár a legtöbb komplikációval. A bőr és szövetelhalás ennél a beavatkozásnál a leggyakoribb.

A helyzet iróniája, hogy a mellplasztika műtéteken belül a két legnépszerűbb beavatkozás a mellnagyobbítás és a mellkisebbítés.

Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.