Mélytisztítás


A mélytisztításról sokat lehet hallani, olvasni különféle reklámok során, melyek tényszerűen nem térnek ki, hogy valójában, mit is jelent maga, a mélytisztítás. Lényegében a mélytisztítás az arc kezelését jelenti, melyet végezhetünk naponta, hetente, de akár havonta is. Ez a féle arctisztítás teljesen különböző a mindennapok során megszokottól.

A mélytisztítást végezhetjük különféle házilag gyártott pakolásokkal is, de ha az egyszerűbb és kényelmesebb megoldást szeretnénk választani, akkor a célnak, illetve bőrünknek megfelelő krémet kell kiválasztani.

A mélytisztítás egy gondosabban elvégzett, nagyobb és erősebb hatást kifejtő tisztítás, melynek a célja, hogy a bőr mélyebb rétegeibe is bejusson az adott készítmény, ezáltal kiváltva ott, mélyen a bőrben a kedvező hatásait.

A mélytisztítás folyamata nagyon egyszerű, és logikusan átlátható.

Először is a mélytisztító anyag hatóanyagai leradírozzák, eltávolítják az elhalt hámsejteket. Majd, a további hatóanyagok könnyedén bejutnak a pórusok mélyébe, ahol is a különféle piszkok, illetve a felgyülemlett faggyú található. Nők esetében természetesen a sminkelés következtében ezen festékmaradványok is megrekedhetnek, illetve eltömíthetik a pórusokat.

A mélytisztító készítményeknek köszönhetően antibakteriális hatásuk is van, melyek a kezelés során növeli a bőrünk védettségét, illetve a mitesszerek elfertőződését megakadályozzák.
A bőrünk kezelésére különböző módszereket, és anyagokat találtak ki, ilyenek a bőrradírok, maszkok, és a különféle bőr- és pórustisztító gélek. Mindegyik eljárás más és más célt szolgál. Míg az egyszerű bőrradírok a bőr felső rétegének apró szennyeződéseit tisztítják le, addig a pórustisztító gélek, a hámsejtet egészében tisztítják meg.

Természetesen a különböző bőrtípusoknak vannak már kifejlesztve a széles választékban kínálkozó krémek, mivel mindegyik bőrtípus más mélytisztítási eljárást igényel.

Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.