Méregtelenítés

Társadalmunk tagjai úgynevezett civilizációs étkezés révén, ostoba módon jutalmazzák magukat, hiszen rengeteg tejterméket, magas glutén tartalmú finomított gabonát (mely szinte ragasztóvá alakul a belekben), keményítő tartalmú, genetikailag megtervezett, oltott, vegyszerrel kezelt ételeket és finomított cukrokat fogyasztanak.

Az élelmiszerek, hemzsegnek az olyan káros anyagoktól, mint a különböző ízfokozók, tartósítószerek, színezékek, nátrium-glutamát (mely súlyos fejfájást okoz), aszpartám és szacharin (rákkeltő anyagok), kék, zöld, sárga és piros színezékek (többnyire kőolaj származék), vagy akár a cigaretta, mely egyetlen szál elszívása esetében 700 különböző vegyület, illetve káros anyag kerül az emberi szervezetbe. Ezeknek a káros anyagoknak a nagy részével testünk napi szinten érintkezik, és bár igaz ugyan, hogy a szervezetünk képes önmagát méregteleníteni, de semmiképpen sem ilyen nagy mennyiségben, mint amennyit ebben a toxikus világban napi szinten rázúdítunk.

A méregtelenítés fontossága

Ahogy a régi mondás tartja: az élet és a halál is a belekben kezdődik. A méregtelenítés során hiába viszünk be vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövényeket, antioxidánsokat, ha közben a vastagbelünk tele van önmagától távozni nem képes salakanyagokkal, toxinokkal.

Éppen ezért a méregtelenítés első lépése mindig a vastagbél illetve a máj megtisztítása kell, hogy legyen. Így a méregtelenítés folyamata során bevitt egészséges és természetes tápanyagok valóban fel tudnak majd szívódni a belekben és a szükséges hatást is könnyebben kifejthetik.

Méregtelenítés fontossága a máj szempontjából

A májnak központi szerepe van az anyagcsere és a méregtelenítés folyamatában, ez a szervünk a szervezetbe került káros anyagokat, illetve molekulákat szűri ki, majd kiválasztja a vérből és lebontja azokat.

A máj másik fontos szerepe az epe termelése, mely nélkülözhetetlen az emésztés során, végezetül pedig a harmadik fontos feladata a fehérje előállítása a test számára.

Méregtelenítés a vastagbél szempontjából

A szervezet méregtelenítés folyamatában a vastagbél is fontos szerepet játszik. A testünkbe bevitt ételek és italok feldolgozása során hulladék is képződik, melyet a szervezet nem képes hasznosítani.

Az emésztés befejeztével ezeket a hulladékokat a vastagbél gyűjti, majd tárolja, végezetül pedig innen választódnak ki. Ha ez a kiválasztódás nem jó ütemben halad, a hulladék felhalmozódik és elzáródást is okozhat, mely nehéz és fájdalmas székletürítést, székrekedést és haspuffadást eredményezhet.
Természetes méregtelenítés
A természetes méregtelenítés és tisztítás egy biztonságos megoldása annak, hogy szervezetünk megtisztuljon a felhalmozódott káros anyagoktól.

A méregtelenítés során támogatjuk szervezetünk saját méregtelenítő képességét és megtesszük az első lépést az egészségesebb élet felé. A méregtelenítés legjobb eredményét természetes alapanyagú készítményekkel, növényekkel, étrend kiegészítőkkel érhetjük el.

Méregtelenítés és a nehézfémek

Számos egészségügyi ártalom, mint a fejfájás, kimerültség, izomgörcsök, a nehézfém mérgezésnek köszönhető, melyet ezeken kívül az Alzheimer-kór, a rák, a mentális retardáció, illetve különböző érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázataival is összefüggésbe hoztak.

Éppen ezért, ezeknek az anyagoknak az eltávolítása is lényegesen fontos a méregtelenítés során. Sajnos a mai környezeti terhelésnek köszönhetően, a világon minden ember veszélyben van, hiszen ezeket a mérgezéseket nem lehet kivédeni, de az egészséges és tudatos táplálkozással, a rendszeres méregtelenítés nyújtotta lehetőségekkel élve azonban tisztán és karban tarthatjuk emésztő rendszerünket, mely segítségével nagymértékben hozzájárulhatunk a hosszú és egészséges élethez.

A méregtelenítés sosem késő! Ha a méregtelenítés során csökkentjük a méreganyagok szervezetben való jelenlétét, akkor a vesénkre is vigyázunk, hiszen a felhalmozódott fehérjék, vegyi szennyeződések a vese lelassulását, savasodást és növekvő vérnyomást idéznek elő.

Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.