Narancsbőr és cellulitisz

Először is, sokakban e két szó egy és ugyanaz, ami viszont hibás feltételezés. Összefüggés természetesen van, de egyezésről nem beszélhetünk. Narancsbőrnek ugyanis a „hepehupás”, göröngyös, nevéből adódóan, a narancs felszínéhez hasonló bőrfelület meglétét hívjuk. A cellulitisz pedig maga a gyulladásos folyamat.

Narancsbőr már a tinédzserek közt is sajnos ismert jelenség, mely betudható az élelmiszerekben található ízesítőknek, térfogatnövelőknek, színezékekének, és egyéb adalékanyagoknak melyeket a hormonszennyezett ételek tartalmaznak. Így nem csak a szervezetük fejlődésekor bekövetkező hormonális változások következtében jelenhet meg a narancsbőr, hanem a helytelen életmódnak is betudható, mely alatt a dohányzást, alkoholfogyasztást, kevés mozgást, illetve a korai korban elkezdett fogamzásgátlók szedését értjük.

A nők, szervezeti felépítésükből adódóan sokkal inkább hajlamosak a narancsbőrre, ám ez nem ugyanúgy a férfiak problémája is lehet, mely enyhe esetekben esztétikai szempontból könyvelhető el negatívumként. A nők testén általában a terhesség időszaka alatt szokott jelentkezni a cellulitisz, mely következtében akár örökre is magukon hordozzák a nyomait, vagyis a narancsbőrt.

A narancsbőrre való hajlamot örökölni is lehet, ahogyan a hízásra való hajlamot is. Ám ez csupán rizikófaktort jelent, nem pedig törvényszerűen bekövetkezendő tényt. Lényegében a narancsbőr ellen a legegyszerűbb védekezés, hogyha állandóan „dolgoztatjuk szervezetünket”, vagyis nem hagyjuk, hogy anyagcserénk lelassuljon. Ezzel mindjárt összefüggésbe is lehet hozni az elhízást, melynél szintén a legnagyobb probléma, hogy szervezetünk eltunyul, és anyagcserénk lelassul, ezzel pedig kezdetét veszi a raktározás. Nem csupán mozgással tudjuk edzésben tartani testünket, szervezetünket, hanem az egészséges táplálkozással is ugyanilyen kiváló eredményeket érhetünk el, e kettő kombinációjából pedig erős védőpajzsot generálhatunk. Fontos tehát a rostos ételek fogyasztása, vagyis a teljes kiőrlésű gabonafélékből elkészített ételek, illetve zöldségeket, gyümölcsöket minden mennyiségben. Az úgynevezett bio ételek, vagyis az adalékanyag és tartósítószer nélkül megtermelt, elkészített táplálékok fogyasztása pedig kiemelt helyet kap.

Természetesen ez meglehetősen pénztárcánkhoz van kötve, mivel nem mindenki engedheti meg magának ezeket a fajta fémjelzett ételeket, ám a narancsbőr ellen nem csak ez az egy védekezés létezik, így kifogás ez nem lehet. Nem feledkezhetünk meg a napi folyadékbevitelről sem, mely fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ezzel párhuzamosan próbáljuk meg minimálisra - de leginkább az lenne a legjobb, hogyha megszüntetnénk – redukálni a napi bevitt kávémennyiséget. Helyette igyunk feketeteát, ha lehet ne az ismert márkák közül válasszunk, és a kívánt hatás elérésének érdekében, ne earl grey-t igyunk, hanem olyan teakeveréket vegyünk, mely nem filteres, hanem nekünk kelljen, kis áztatóba beletenni. Ugyanis míg a kávé gyorsan hat, ám lefutási ideje rövid, addig a feketetea lassabban hat ugyan, de a hatása sokkal tovább tart, így végeredményben sokkal eredményesebb, hatásosabb, arról nem is beszélve, hogy egészségesebb mint a kávé.

Szaunázni amellett is legalább annyira megéri, mert kényeztető, pihentető hatású, de egyben az egyik legjobb salaktalanító módszer. Ehhez kapcsolódik a váltózuhanyos módszer is, mely a nevében hordozza a tevékenység mibenlétét. Hideg-meleg zuhany folyamatos váltakozása, végül pedig fontos, hogy hideg vízzel zárjuk a kis tortúránkat, mivel ezzel feszessé teszi bőrünket, és serkentjük vérkeringésünket. Jó tanács lehet még emellett, hogyha a már kialakult problémás területeket jégkockával masszírozzuk, lentről felfelé, míg a jégkocka el nem olvad, ezzel ugyanis célzottan stimuláljuk a szöveteket.

A nők többsége szenved a narancsbőr okozta problémáktól, mely leginkább az ő képzetükben létezik. Mindenhol a tökéletes és karcsú, a média által beállított női ideálképpel szembesülnek, mely következtében sokkal nagyobb károsodás éri őket. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek egy olyan esztétikai hibára, mely legtöbbször önhibájukon kívül történik velük, nem is beszélve arról, mikor várandósságuk ideje alatt alakul ki. Akiknek ilyenkor kell szembesülniük a narancsbőrrel, illetve a cellulitisszel, azok sose felejtsék el, hogy egyben milyen kiváltságos, egyedi helyzetben vannak, hogy egy új életet hozhatnak a világra.

Narancsbőr kezelése természetes eszközökkel, kattintson ide!


Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.