Plasztikai műtétek

Jelen társadalmunkban talán sokkal fontosabb a külső megjelenés, mint eddig bármikor a történelem során. Ez talán a plasztikai műtétek sokrétűsége folyamán is kialakulhatott, hiszen napjainkban sokkal több lehetőségünk adódik külsőnkön változtatni, mint pár évtizeddel ezelőtt. Húsz éve még főcímeken jelent meg, és akár botrányosnak is számíthatott, amikor egy sztárról kiderült, hogy milyen sebészeti beavatkozásoknak vetette alá magát, akár azért, hogy vonzóbb legyen, akár fiatalsága megőrzésének érdekében. Manapság hétköznapi eset, ha nem tetszik valami a testünkön, azt korrigáltatjuk egy szakorvos segítségével plasztikai műtétek által.

A szépség relatív, ennek eldöntésében, hogy mi a szép, sokat segít számunkra a média. Olyan szépségideálokat sorakoztatnak fel számunkra, hogy csak ki kell választanunk, kinek az arca, kinek a teste tetszik legjobban. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy hiába sétálunk be egy klinikára a hasonlóság által kiválasztott konkrét igényeinkkel, az orvos nem lesz képes ugyanazt az arcot vagy testet leképezni számunkra plasztikai műtétek sorozatának segítségével sem.

Hazánkban a plasztikai műtétek ugyanolyan színvonalon működnek, mint bárhol másutt a világon. Magasan képzett orvosok végzik a beavatkozásokat csúcstechnológiák segítségével. A plasztikai műtétek árai nem éppen a hétköznapi átlagember fizetéséhez vannak kitalálva, ellenben ha végiggondoljuk, hogy mekkora befektetés egy plasztikai klinika felszereltsége és az orvosok folyamatos képzése, ami elengedhetetlen, akkor láthatjuk, hogy lehetetlen olcsóbban nyújtani ezeket a szolgáltatásokat. Fontos tudni, hogy a nálunk található árak mélyen alatta vannak az egyéb országok árainál, éppen ezért a hazánkban található klinikáknak mindennapos vendégei a külföldi páciensek.

A plasztikai műtétek szükségessége előfordulhat egészségügyi célzattal, lehet balesetből származó rendellenesség korrigálása, a legtöbb esetben azonban esztétikai célú a beavatkozás. Ebből is leggyakoribb az öregedés folyamatának megállítása. Az arcon történő plasztikai műtétek közül leggyakoribb a ráncok eltüntetésére irányuló arcplasztika, továbbá a ráncfeltöltés és az ajakfeltöltés. A feltöltések ugyan nem tartoznak a plasztikai műtétek kategóriájába, hiszen nem igényelnek műtéti beavatkozást, de hasonlóképpen a plasztikai klinikákon végzik az erre képzett szakorvosok.

A testen végzett plasztikai műtétek nagy része a mellnagyobbításra, mellfelvarrásra és a karcsúsító műtétekre koncentrálódik. A mellnagyobbító műtétekről nagyon sok rémhír terjengett éveken keresztül, pedig nincs nagyobb kockázata, mint bármely más beavatkozásnak. A szövődmények nem attól függenek, hogy a test meg területén történnek a plasztikai műtétek, kizárólag egyéntől függ, hogy mennyire tudja a test befogadni a testidegen anyagokat. Egyes jóléti társadalmakban már húsz éves kor környékén ajándékba kapják a lánygyermekek a mell implantátumot, és ezekben az országokban is elenyésző a szövődmények előfordulási esélye. Egyéb plasztikai műtétek esetében is divatba jött az ajándékozás, sokszor a párok a szerelem kinyilatkoztatásának egy formáját látják ebben a lehetőségben. A lehetőségek tárháza annyira széles, hogy szinte olyanná formáljuk párunkat, amilyenné mi szeretnénk őt látni. Nem biztos, hogy ez egy egészséges elgondolás, de a lehetőség fennáll, mindenki maga dönti el, hogy él-e vele.

Amennyiben a karcsúsító eljárásokkal kapcsolatban merülnek fel bennünk a plasztikai műtétek, előtte mindenképpen érdemes természetes lehetőségekkel próbálkozni, diétával, testedzéssel. Előfordul, hogy mindez valóban nem elég, és a felesleges zsírpárnák eltávolítása műtéti beavatkozást igényel. Ebben az esetben nézzük át a lehetséges módokat, mert ebben a témakörben is igen kiterjedt technológiák léteznek. Nem feltétlenül szükséges azonnal a sebész kés alá feküdni. A modern technikai vívmányok már olyan lézeres kezeléseket is lehetővé tesznek, mely nem igényel műtéti beavatkozást.

A plasztikai műtétek technológiáját senki nem ismeri jobban egy plasztikai szakorvosnál. Éppen ezért van szükség az orvosi konzultációra, hogy a saját elképzelésünk és a meglévő lehetőségek alapján egy olyan megoldás szülessen, ami a legközelebb áll a tökéleteshez. Amikor már rászántuk magunkat a változtatásra, ez nagyon fontos döntés, ezért nagyfokú bizalmat igényel részünkről az orvossal kapcsolatban. Úgy érdemes orvost választani, hogy tökéletes bizalommal vagyunk iránta. A legjobb módja az orvos választásának, ha ajánlás alapján választjuk. A jó szakember eredményeivel elégedettek a páciensek, ez a valódi referencia, nem pedig a tárgyalóban mutogatott fotósorozatok. A plasztikai műtétek során a legjobbat kell választanunk, hiszen az utána következő hosszú időn keresztül az ő keze munkáját viseljük magunkon, ezért legyünk körültekintőek a választás során.

 


Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.