Talpmasszázs

A talpmasszázs, a reflexológia 5000 éves múltra tekint vissza és Kínából származik, de az ókori Egyiptomban is gyakran alkalmazták gyógyítási célzattal. A XX. század elején találtunk rá újra erre a csodálatos módszerre. William Fitzgerald amerikai orvos kezdte alkalmazni a talpmasszázs technológiáját. Nagyon gyorsan rájött arra, amit a kínaiak már több ezer éve tudtak, hogy a talp a test térképe. A testet tíz zónára osztotta, melyeken keresztül a test energiáit aktiválja a talpmasszázs folyamán. Feloldja az energia blokádokat, melyek megakadályozzák az áramlást, ezzel gyógyítja a betegséggel fenyegetett szerveket.

A két láb a test két oldala között egységet képez. A kettős szervek mindkét lábon megtalálhatók, a középen elhelyezkedő szervek a talpak belső oldalán. Ilyen formán a talpon meghatározott pontok által a szervek az energia csatornákon keresztül ingerelhetők vagy nyugtathatók talpmasszázs folyamán. Különösen hatékony belső szervek nem optimális működése esetén a talp által mozgásba hozott energiák áramlásának megindítása. Gyakran alkalmazzák szívpanaszok, légzőrendszeri panaszok, vesepanaszok és különböző bőrproblémák gyógyítására. Az energiaáramlás fokozza a szervek ellenálló képességét, de feszültséget is levezet, stresszoldás célzattal is gyakran alkalmazzák a talpmasszázs technológiáját.

A talp idegellátása 70 ezer idegvégződésből áll, ezért alkalmas arra, hogy a szervezet egészét kezeljük általa, hiszen a test teljes tükörképe megtalálható a talpakon. A képzett reflexológus nagyon jól tudja, hogy mely pont melyik testrésszel áll összeköttetésben, így a talpmasszázs alkalmával ezeket a szerveket jobb állapotba hozza, vérellátását növeli, továbbá egyéb testnedvek, mint a nyirokkeringés és egyéb anyagcsere folyamatok, felgyorsulnak azon a területen.

A talpmasszázs bizonyos esetekben nem hatékony, viszont lehet akár ellentétes hatású is, ezért nem javasolt törött lábon, gombás lábon, gyulladt vagy visszeres lábon, erősen dagadt, ödémás lábon, veszélyeztetett terhesség esetén, továbbá akkor, ha súlyos szívbetegségünk esetleg pacemaker-ünk van. Ezekben az esetekben szakember véleménye szükséges, mielőtt talpmasszázst alkalmaznánk.

A talpmasszázs kezelésnek két alapvető alkalmazási módszere létezik, az egyik élénkíti, a másik nyugtatja a szervezetet. Amennyiben a talpmasszázs intenzív és erőteljes, annak erős élénkítő hatása van, ellenben ha laza a talpmasszázs, akkor annak többnyire nyugtató hatása van. Komplett talpmasszázs nincs időben korlátozva, akár minden nap alkalmazhatjuk, kivéve a májzónát, azt csak minden negyedik napon. Érdemes arra figyelni, hogy talpmasszázs közben az ujjak legyenek begörbítve és a test felé mutassanak, talpmasszázs közben ne dörzsöljük a bőrt, hiszen azzal csak felesleges fájdalmat okozunk minden hatékonyság nélkül.

Amennyiben fájdalmas területet érintünk, ott nagy valószínűség szerint energia elzáródásról van szó, ezért mindenképpen el kell maszírozni azt a területet. Amennyiben saját magunknak végezzük a kezelést, mindenképpen tartsuk hideg víz alá a kezünket, mert a talpmasszázs során kezünk kapcsolatba lép a negatív energiákkal, melytől legegyszerűbb módon hideg folyóvízzel tudunk megszabadulni. Képzettség nélkül semmi esetre se kezdjünk bele más emberek gyógyításába, hiszen nem lehetünk biztosak abban, hogy a talpmasszázs milyen hatással lesz a kezelt személyre.

Jól sikerült talpmasszázs után azt vesszük észre, hogy beindult szervezetünk méregtelenítési folyamatai, továbbá energiával teltebbnek érezzük magunkat, mindeközben alvásunk nyugodtabbá és hatékonyabbá válik.

Amennyiben valódi talpmasszázs az igényünk, legjobb, ha képzett szakemberhez fordulunk. Mint ahogy a test egyéb részein végzett masszázs, a talpmasszázs is önmagában kellemes, megnyugtató és pihentető élmény. A szakemberrel végeztetett talpmasszázs nagy előnye, hogy a szervi elváltozásokat még azelőtt tudathatja velünk, mielőtt a betegséget mi magunk észlelnénk, így a talpmasszázs nagyszerű módszere a megelőzésnek is, továbbá egészségünk megőrzésében. A professzionális talpmasszázs teljes masszírozást jelent, ami hozzávetőlegesen negyven percet vesz igénybe. Először mindenképpen egy kellemes lábfürdővel kezdődik, majd a szervek szerinti módszeres végigmasszírozással kezdődik. Amennyiben problémás területek adódnak, azok ennél a pontnál derülnek ki. Végül egy megnyugtató kezelés a lezárása a masszázsnak. Hatékonyság szempontjából mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni.

Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.