Végleges szőrtelenítés


Mindannyian szeretnénk megszabadulni és egy örökre búcsút inteni egyes testrészünket borító nemkívánatos szőröknek, de vajon létezik-e olyan, hogy végleges szőrtelenítés?

A tény az, hogy nincsen 100%-os, garantált végleges szőrtelenítés módszer. Az elektrolízis, melyet az FDA a végleges szőrtelenítés eljárására jóváhagyott, és mely minden más módszernél hatékonyabb valóban megszabadítja Önt fölösleges szőrétől hosszú távra, vagy akár véglegesen is. Ám a vizsgálatok azt mutatják, hogy nem mindenkinek hoz ilyen tartós eredményt ez a fajta végleges szőrtelenítés sem.

A lézeres végleges szőrtelenítés eljárása valóban végleges?


Néhány lézeres központ a végleges szőrtelenítés ígéretével kecsegtet bennünket, ha megfelelő számú kezelésen veszünk részt nálunk.

Sajnos azonban a mai napig nincsen olyan gép, vagy berendezés, melyet az FDA végleges szőrtelenítés címen jóváhagyott volna. Azonban ezeknél a lézeres szőreltávolító gépeknél engedélyezte a tartós szőrcsökkentést, mivel a többszöri kezelés után, valóban alkalmasak arra, hogy hosszabb ideig megállítsák a szőr növekedését. Bizonyos esetekben a szőr visszanövése még itt is előfordulhat. A Mayo lézerklinika szerint a lézeres eljárás 40-80%-ig terjedő arányban képes csökkenteni a szőr növekedését. Egyéb szőrtelenítő eszközök is csökkenthetik idővel a szőr növekedését.

A hosszan tartó, vagy végleges szőrtelenítés technikái


Elektrolízis


A valóban jóváhagyott végleges szőrtelenítés eljárása egy tűvel történik, mely elpusztítja a szőrtüszőt. Az eredmény itt sem 100%-ban garantált minden ember számára, de a legnagyobb és legjobb múlttal rendelkezik a végleges szőrtelenítés kapcsán.

Lézeres szőreltávolítás

Bár nem rendelkezik olyan csodálatos teljesítménnyel, mint a végleges szőrtelenítés eszköze, az elektrolízis, a tartós szőreltávolításhoz szükséges engedéllyel azonban rendelkezik. Amellett, hogy leredukálja a szőrnövekedést, pihésebbé is teszi, így kevésbé látszódik.

Gyantázás

Míg a gyantázás benőtt szőrszálakat okozhat (a szőrszál megtörésének tendenciája miatt), még mindig jobb megoldás, mint a borotválkozás. A gyantázás után hetekig szőrmentesen élhetünk, míg a borotválkozást szinte másnap már újra ismételhetjük.

Hogyan működik a végleges szőrtelenítés elektrolízis során?


Egy nagyon vékony tű segítségével, elektródával vagy fém szondával juttatják el minden egyes szőrtüszőhöz az elektromos áramot, hogy elpusztítsa annak gyökerét.

Az elektrolízisnek három típusa van, a galván, a termolízis és a keverék. Mivel a szőr, csakúgy, mint a haj is, különböző szakaszokban növekszik, éppen ezért egy végleges szőrtelenítés jó eredményéhez többszöri kezelésre van szükség.

A szőr a növekedési fázisban távolítható el legeredményesebben. A végleges szőrtelenítés korábbi próbálkozásai során bennmaradt elgörbült, vagy torz szőrtüsző gyökerét nehezebb a tűvel elpusztítani, éppen ezért a végleges szőrtelenítés eljárás többször megismételendő, vagy a végleges szőrtelenítés eredménye nem lesz teljes.

Az ilyen fajta végleges szőrtelenítés hátránya, hogy 25-30 kezelésre is szükség lehet, éppen ezért igen elhivatottnak kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki végigcsinálja. Ha a végleges szőrtelenítés nem megfelelő módon kerül kivitelezésre, a bőr elszíneződhet.

Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.