Wellness központ, illetve wellness centrum

Sok ember számára ismerősen csenghet a wellness központ, illetve a wellness centrum szavak, melyek egészségünk megőrzésének céljából jöttek létre. Mivel is találkozunk, hogyha elmegyünk egy ilyen központba? Lényegében minden szolgáltatás megtalálható, egy helyen, melyet a wellness kategória alatt értünk.

Egy wellness központ rengeteg olyan igényünket elégíti ki melyet egy fitness terem nem tudna, és sokkal kiegészültebb és sokkal inkább összetettebb annál. Vegyük sorjában, hogy milyen szolgáltatásokat is vehetünk igénybe. Először is a már sokat emlegetett fitnesst, mely már nem csupán testünk „fittségét” tartja szemelőt, hanem fontos a lelki egyensúly megtalálása és megtartása is, illetve a közérzetünk javítása.

Egy ilyen wellness centrumban a fitness termek légkondicionáltak, s fitness és cardio gépek garmadája várja a mozogni vágyókat. Azért is érdemes ilyen wellness központokba rendszeresen ellátogatni, mert mindig a rendelkezésünkre áll egy teremedző, aki mindenben segítségünkre van, s ha nem tudjuk, hogy egy gépet, hogyan is kell helyesen használni, legyünk bátrak és kérdezzük meg. Természetesen mint a fitness termek mindegyikében egyénre szabott edzésterveket is csináltathatunk, melyeket a trénerek végig is vesznek velünk. Emellett pedig lehetőség is nyílik akár arra is, hogy személyi edzőt vegyünk magunk mellé.

A wellness központok csoportos edzéseket is indítanak. Ezek lehetnek aerobic, jóga, karate, kick-box, spinning, illetve squash edzések ,és külön termeket alakítanak ki általában ezen tevékenységek számára. Legtöbbször ezek igénybevételéhez speciális bérleteket kell vennünk, de előfordulhat olyan is, hogy ezekért nem kell plusz pénzt kiadnunk, hanem már beépítették a bérletárba.

Miután kellő képen megedzettünk minden kis izmunkat, itt az idő, hogy kényeztessük magunkat. Általában a wellness központok a belépőjegyek, illetve a bérletek mellé biztosítják az ingyenes szauna használatot. Közismert a szaunáról, hogy élénkíti keringésünket, és anyagcserénket pedig fokozza, erősíti immunrendszerünket, és ugyancsak fokozza bőrünk rugalmasságát. Több fajtájával is találkozhatunk egy wellness centrumban. Legtöbbször finn szaunával, gőzkabinokkal, amik lehetnek aromás gőzfürdők is, illetve infra szaunával találkozhatunk, melyet természetgyógyászati és szabadidőközpontokban is alkalmaznak, mivel ízületi gyulladások, izomfájdalmak, keringési betegségek, és allergiás tünetek kezelésére is kiváló.

Természetesen a wellness központokban különféle masszázsokat is igénybe vehetünk. Ezek fajtái közül a legismertebbek a svéd, illetve a sport masszázs, viszont különböző testrészeinkre kialakított masszázsok is vannak, ilyen terület a nyak, az arc, és a talp. Ezeknek nem csupán kényeztető, élettani hatásai vannak, hanem lelkünkre is igen erős kihatással van. Mivel egyes masszázs technikák serkenthetik bizonyos hormonok termelését, emellett pedig stresszoldó, lazító, pihentető, „kikapcsoló” hatása is van. Ilyenkor általában valamilyen krémmel, illetve ezek variációjával dolgoznak. Tehát miközben bőrünkbe a vitaminok sokaságát masszírozzák be, addig gondolatainkat, elengedhetjük, és feszültségünktől megszabadulhatunk.

Wellness centrumok, központi funkciójuk révén, rendelkeznek medencével is, mely lehetőségül szolgál aquafitness órák megtartására. Ez a módszer azért lett kifejlesztve, mert a víz felhajtóerejének köszönhetően nem nehezedik olyan nagy nyomás ízületeinkre, így kímélni tudjuk azokat és gerincünket is, ráadásul javítja állóképességünket, és ami igen nagy előnye, hogy tökéletes mozgási lehetőség lehet az idősek számára is. Wellness központok ugyan csak rendelkeznek hidro-masszázs kádakkal, ismertebb nevükön jaquzzikkal, illetve élményzuhannyal.

Tehát hogy a számunkra leginkább kedvező wellness központot, illetve wellness centrumot megtaláljuk, és kiválasszuk, több szempontot is figyelembe kell vennünk. Először is hogy mennyit kell utaznunk az adott központba, emellett pedig, hogy a különböző wellness centrumokat milyen árakon érhetjük el, és hogy ezekben az árakban mi is tartozik bele. Diák illetve nyugdíjas kedvezményre szinte mindegyik wellness centrumban biztosan találkozunk, viszont egyéb kedvezményekre is jogosultak vagyunk, hogyha például barátunkat, barátnőnket, párunkat is elcsábítjuk, hogy mozogjanak velünk. Rengeteg ember megfordul az ilyen wellness központokban, így ismerkedés szempontjából sem utolsó, hogy eljárjunk. Testünket megeddzük, lelkünket ápoljuk, s eközben akár új kapcsolatokra is szert tehetünk. Ennél jobb és összetettebb programot nem igen talál az ember.


Wellness - FitnessKapcsolatMédiaajánlatAdatvédelemOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.