Breaking News

Arcfiatalítás

Jelen társadalmunkban az arcfiatalítás rengeteg módját ismerhetjük. Túlhajszolt, stresszes életvitelünkben nagy szükségünk is van rá, férfiaknak és nőknek egyaránt. Arcbőrünk nagyon sok káros behatásnak van kitéve, akár a pihenés megvonását vesszük figyelembe, akár a rengeteg szervezetünkbe jutott káros anyagot, mely a műanyaggal dúsított élelemmel és a szennyezett levegő által kerül szervezetünkbe.

Az arcfiatalítás oly sok módja létezik, hogy amikor először gondolunk erre, nem is tudjuk hova kapjunk. Léteznek az ezzel kapcsolatos diéták, különböző kozmetikumok, a hámlasztásnak sokféle módja, mezoterápia, Botox kezelés, ráncfeltöltés, aranyszál behúzás és a jól bevált plasztikai műtétek. A kezelések sokrétűségéből is láthatjuk, hogy az arcfiatalítás mekkora kereslettel rendelkezik manapság. Az alábbiakban néhány módszert ismertetünk, ezek hatékonysága egyénfüggő, mint minden, ami az emberi testtel kapcsolatos.

A hámlasztás az arcfiatalítás régóta bevált technológiája. Az eljárás során a legfelső hámréteg eltávolításra kerül, hogy az alatta épülő friss sejtek kialakulása gyorsabban történjen, továbbá a kozmetikumoknak szabad útja legyen a bőr lejjebb lévő rétegei felé.

Az arcfiatalítás érdekében előállított és forgalmazott kozmetikumok nagy része ma már olyan anyagokat tartalmaz, mely a bőr egyes rétegeinek sajátja, és ezeknek az anyagoknak a hiánya az öregedés elsődleges oka. Ilyen anyag például az elasztin vagy a kollagén és még sok más. Az ilyen típusú kozmetikumok esetleg más eljárással kombinálva megnövelik hatékonyságukat. Sokszor a hámlasztás során is ilyen kozmetikumokhoz juttatják a bőr mélyebb rétegeit, valamint az ultrahangos mélymasszírozó készülékek is pont ezzel a céllal készültek, hogy az arcfiatalítás érdekében előállított készítményeket a megfelelő helyre juttassák a bőrben. Ezeknek a készülékeknek a nagy része már otthoni használatra is kapható, de szakkozmetikusok is elvégzik az eljárást.

Az arcfiatalítás terén újdonságnak számít az aranyszál behúzása. Ezt az eljárást akkor érdemes elvégeztetni, amikor az arcbőr még nem ereszkedett meg túlságosan. Az arcbőr alá behúznak egy 24 karátos, nagy tisztaságú aranyszálat rács alakban. Az aranyszál nem hatol mélyre, ezért nem sérti meg a létfontosságú sejteket, se az idegeket, se az ereket. A behúzott aranyszál környékén hetek alatt elindul az arcfiatalítás technológiájának lényege, a kollagén termelődés, ezáltal a bőr ismét feszes lesz és hamvas. Az arcfiatalítás eme technológiája igen látványos, továbbá más testrészeken is alkalmazható.

A villanófénnyel történő arcfiatalítás is elterjedt technológia, hiszen műtéti beavatkozásra itt sincs szükség. A cél ugyanaz, mint a korábban leírt módszereknél, a kollagén termelés megnövelése. A gép magas fényskálán dolgozó fényimpulzuson alapul, mely háromszoros és négyszeres villanáson belüli visszavillanásra képes, így a fényenergiát felhasználva fokozódik a kollagén termelődés, mely hatására a bőr megújul.

Az arcfiatalítás leggyakrabban alkalmazott módszere a Botox kezelés. Az eljárás során egy vékony tű segítségével kerül a bőr alá az adalékanyag, mely ellazítja az izmokat és feltölti a sejteket. Ez egy igen gyors és fájdalommentes eljárás, mely célirányosan oda irányul, ahol az arcfiatalítás szükséges. A kezelés hatékonysága pár hónapra terjed ki, hiszen az adalék anyag lassan felszívódik, de akár évente többször is megismételhető.

A ráncfeltöltés is közismert módja az arcfiatalítás technológiájának. Ilyenkor pontosan az arcfiatalítás célpontja kerül feltöltésre természetes hialuronsav tartalmú anyagokkal. Az ilyen típusú ráncfeltöltésnek elvileg semmilyen mellékhatása nem ismert, későbbi szövődményekről sem számoltak be.

Az arcfiatalítás legkézenfekvőbb formája az arcplasztika, melyet plasztikai sebész végez. Ez egy hosszadalmas és komplikált műtéti beavatkozás, mely során a megnyúlt és eldeformálódott felesleges bőr kerül eltávolításra. Manapság olyan képzettek a plasztikai sebész orvosok, hogy a komplikációk és szövődmények nagyon ritkák, ezért ez is biztonságos módszer azok számára, akik a kés mellett döntenek, ha az arcfiatalítás a tét.

Az arcbőr állapota nagyon gyakran belső szerveink működésének helyességét tükrözi, ezért bármelyik módszert is választjuk, van pár dolog, amire ha odafigyelünk, a technológiák hatékonyabbak és az eredmények tartósabbak. Sok esetben az arcfiatalítás csak azon múlik, hogy megfelelő mennyiségű vitamint és nyomelemet vigyünk be szervezetünkbe, mozogjunk eleget és étkezés során a természetes ételeket részesítsük előnyben. Vannak különböző méregtelenítési módszerek, melyek eredménye legelőször az arcbőrön mutatkozik meg. Amennyiben ezekre az életmód változtatásokra nem fordítunk elég figyelmet, továbbra is fennáll a veszély, hogy az arcfiatalítás általunk választott módszerei nem bizonyulnak elég hatékonynak, illetve nem biztos, hogy elégedettek leszünk az eredmény tartósságával.