Breaking News

purhab kötési ideje

Miért nem mindegy a purhab kötési ideje?

Az építőanyagok terén hatalmas változatossággal találja szemben magát bárki, aki nekilát a lakás felújításának, kialakításának. Mivel a kínálat elég széles, ezért fontos alaposan körbejárni a felhozatalt és lehetőleg összeválogatni az igazán kiváló komponenseket, amik megbízhatók és tartósságukhoz semmilyen kétség sem fér. A szigetelések és térkitöltésekkel kapcsolatban muszáj megemlíteni, mennyire fontos lehet a purhab kötési ideje. A purhab egy olyan anyag, amit szinte mindenki ismer.

Amit kevesebben tudnak, hogy poliol és izocianát keverékéből áll össze. Ezek jellemzője a levegő nedvességtartalmával való reakcióba lépés, majd ennek hatására történő megduzzadás. Szerkezetét tekintve nagyon hasonlít a piskótára. A purhab kötési ideje többnyire 1-2 óra, de néha kicsit több. A megfelelő körülmények segítik a folyamat lezajlódását. Mivel szüksége van némi nedvességre, ezért előnyös kicsit megvizezni a felületet, ahová kifújjuk, de nem szabad azt eláztatni, mert ez negatívan befolyásolja végeredményt. A purhab kötési ideje szempontjából az sem előnyös, ha a felület nem stabil. A porló, leszakadó részek a tágulás hatására elválhatnak egymástól és ez tönkreteszi a folyamatot.

Ha idő előtt megpiszkálják a habot, akkor az szerkezetében széteshet. Fontos tehát betartani a használati útmutatásokat, amennyiben célunk a kíváló végeredmény elérése. A purhab kötési ideje után már könnyedén formázható a szilárd anyag. Késsel vágható, valamint még csiszolható, fúrható és festhető. A hun.sika.com weboldalon találjuk meg a tökéletes terméktípust és használjuk fel okosan az előnyeit kiaknázva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük