Breaking News

máglyarakás

Remek desszert a máglyarakás

Egy kellemes vasárnapi ebéd akkor lesz igazán teljes értékű, ha a tápláló főfogás után még némi desszert is kerül a tányérra. Ennek rengeteg formáját választhatjuk, de amennyiben saját magunk szeretnénk elkészíteni egy viszonylag gyors finomságot, akkor a máglyarakás mellett tehetjük le a voksunkat. Biztosan sokan vannak, akik jól ismerik ezt a süteményt, de akik még csak most találkoznak vele először jól figyeljenek. Voltaképpen nehéz elrontani, ezért kezdőknek ugyanúgy ajánlják az elkészítését. A pontos máglyarakás leírás a receptneked.hu oldalon érhető el, itt most a lényegi összeállításra térünk ki. Az alapanyagok egyszerűek, amik jó eséllyel minden háztartásban megtalálhatók, de ha nincs mégsem az összes kéznél, akkor a közeli kisboltban biztosan beszerezhető. A máglyarakás alapját valamilyen édes kalács vagy kifli adja. Ezt bele kell forgatni egy tojásból, cukorból és tejből készült elegybe. A süti jól megszívja magát és kellemesen lággyá válik.

A következő fázisban darált dió és alma kerül ráterítésre az alapra. Ezt baracklekvárral kell lekenni végső sorban, majd jöhet egy újabb sorozat. Bár megvan a konkrét sorrend, amit követhetünk, de igazából tetszés szerint kombinálhatók a rétegek, a lényeg, hogy mindegyik bekerüljön a tepsibe. Némi elősütést követően egy tojáshab lesz felhelyezve a máglyarakás tetejére, amit ilyen módon még néhány percig sütni kell, amíg a felszíne megpirul. A végeredmény már látványában is elragadó, ízében pedig egyszerűen fantasztikus. Nehezen lehet betelni vele. Bátran lássunk neki a sütésének.